Tillgänglighet

Nationella vårdkompetensrådet och Socialstyrelsen arbetar löpande med att förbättra tillgängligheten på vår webbplats för personer med funktionsnedsättning.

Tillgänglighet

Socialstyrelsen arbetar löpande med att förbättra tillgängligheten på vår webbplats för personer med funktionsnedsättning.

Tillgänglighetsredogörelse

Det finns en tillgänglighetsredogörelse som beskriver vilka brister som finns på nationellavardkompetensradet.se och hur vi planerar att åtgärda dem. Här finns också information om hur du kan kontakta oss om du upptäcker brister.

Tillgänglighetsredogörelse för nationellavardkompetensradet.se

Anpassning och tangentbordsnavigering

Funktion för att anpassa textstorleken på webbplatsen finns inbyggt i din webbläsare. Om du vill ha större text ska du klicka på ”Visa” i din egen webbläsares meny, och sedan på ”Teckenstorlek”.

Om du har svårt att använda mus är det ofta enklare att navigera med hjälp av tangentbordet. I de flesta webbläsare kan du göra det genom att använda Tab-tangenten för att hoppa från en länk till nästa, och Enter- eller Returtangenten för att aktivera en länk. För att hoppa till föregående länk håller du nere Shift-tangenten samtidigt som du trycker på Tab. Du kan bläddra upp och ner på sidorna med uppil och nedpil samt med Page up och Page down.

Lättläst

Information om Nationella vårdkompetensrådet och vår information som riktar sig till allmänheten finns även tillgänglig som lättläst. Du hittar en länk till vår information på lättläst svenska uppe till höger på sidan.

Lyssna

Om du vill få informationen på webbplatsen uppläst finns en funktion för att lyssna. Funktionen hittar du uppe till höger på sidan. När du klickar på lyssna öppnas ett nytt fönster. En röst läser sedan upp informationen på sidan. Lyssnafunktionen kräver att du har en mediespelare installerad på din dator.

Klarspråk

Vi strävar efter att skriva klarspråk i allt vårt informationsmaterial. Skulle du upptäcka texter som är för svåra att förstå får du gärna berätta det för oss så att vi kan förbättra dessa texter.

Andra språk

En del information på Nationella vårdkompetensrådets webbplats finns översatt till engelska.

Filformat

Filerna på den här webbplatsen är oftast sparade som Portable Document Format (pdf). För att kunna läsa dessa filer måste du ha ett speciellt program, till exempel Adobe Reader.

Kontakt

E-post: info@nationellavardkompetensradet.se

Senast uppdaterad:
Publicerad: